miércoles, 18 de febrero de 2015

Presentem el Premi M.M.Marçal de poesía a Argot, aquest dijous 19 de febrer a les 19h. Ramon Guillem i Josep Porcar de mestre de cerimònies

Ramón Guillem Alapont presenta "La set intacta". Obra guanyadora del premi de poesía M.M.Marçal. Presenta Josep Porcar. 
La set intacta, de l'escriptor valencià Ramon Guillem, va guanyar l'edició número 16 del premi de poesia Maria-Mercè Marçal, dotat amb 3.000 euros i que atorga el consell comarcal del Pla d'Urgell a una col·lecció poètica inèdita en català.

Una obra unitària, malgrat haver estat escrita entre els anys 2008 i 2013, que poetitza tot allò que "a pesar del temps i de la presència constant de la mort ens fa sentir vius amb la mateixa set de sempre, amb tota la set intacta", en paraules de Guillem. La reivindicació del desig i de l'amor, de la bellesa i de la paraula són el recer contra l'efímer i la fugacitat de la vida, constants en la poesia d'aquest autor. El llibre consta de dos parts. La primera versa sobre el fred, la fosca, la fragilitat del goig, la mort, el pas de temps, la vida buida, la desfeta -per exemple, al poema Cendra sobre cendra sobre la ciutat de València-, el dolor i el desamor. A la segona part, però, la presència de la llum tot ho inunda.

Ramon Guillem (Catarroja, 1959) és llicenciat en Geografia i Història i actualment treballa com a tècnic de biblioteques i arxius. La seva activitat literària se centra en la poesia, encara que també ha conreat la prosa.


No hay comentarios:

Escritores confinados: Sandra Soler

Descubre a los escritor@s con #EscritoresConfinados en #LibreríaArgot Sandra Soler Campo es Doctora y  licenciada en Musicología y dip...